>Unni Lindell, Orkestergraven (2008)

>
This Norwegian police procedural is the fifth in a fine series which has not been translated into English. I think it may be compared to Swedish Helene Tursten´s series about Irene Huss, though Lindell´s protagonist is male. A library book.

Denne krimi er den femte i serien om Cato Isaksen, kriminalkommissær i Oslo. En kvindelig musiker, Siv Ellen Blad, bliver knivdræbt på vej hjem fra sin optræden i operaen Svanesøen. Har det noget at gøre med de andre musikere i orkesteret, eller skal morderen søges i hendes privatliv? Siv Ellen er fraskilt, men bor i familiens store villa sammen med sin datter på seksten, og er af økonomiske grunde blevet tvunget til at leje kælderen ud til en ung, enlig mor med nogle lidt suspekte bekendtskaber.

Desuden har det posthus, Siv Ellen arbejdede på i dagtimerne, været udsat for røveri kort før hendes død, og politiet kan ikke udelukke, at der er en forbindelse mellem denne forbrydelse og mordet.

Cato Isaksen er tydeligvis glad for sin ligevægtige kone Bente og de tre drenge, men det koster megen tid og mange kræfter at være en ordentlig far for dem alle tre, især fordi syv-årige Georg er resultatet af et forhold til en yngre kvinde. Georg bliver direkte indblandet i plottet, da morderen viser stor interesse for den lille dreng og begynder at hente ham i fritidsordningen og tage ham med på små udflugter. Og her glemmer Cato at være holdspiller; i første omgang farer han alene ud for at redde drengen uden at betro sig til sine kolleger, og bringer derved sin søn og hele efterforskningen i fare.

Jeg lånte bogen på biblioteket.

About Dorte Hummelshøj Jakobsen

I am a Danish teacher. In my spare time I read, write and review crime fiction.
This entry was posted in Norwegian, review, Unni Lindell. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s