>Lotte og Søren Hammer, Svinehunde (2010)

>
[This new, Danish crime novel has not been translated into English yet, but it will probably be soon as the manuscript was sold to sixteen countries last year.]

Denne krimi er det danske søskendepars debut som forfattere.

To små skolebørn møder alt for tidligt, og de smutter ind i skolens gymnastiksal for at lege, men der er ikke rigtig plads, fordi fem mænd hænger i reb fra loftet.

Chefkriminalinspektør Konrad Simonsen er på ferie i Nordjylland med masser af smøger og en sød datter til at brygge kaffe. Men naturligvis er freden forbi, Konrad bliver hentet i politibil og bragt til Langebæk Skole i Bagsværd, før datteren kan nå at rette op på hans utidssvarende livsstil.

Blandt Konrad Simonsens nære medarbejdere møder vi Nathalie von Rosen, ´Komtessen´, som er velhavende og sød, og tilsyneladende rigtig glad for sin store, lidt kejtede boss. I det hele taget virker politiholdet som søde og rare mennesker, som godt kan have brug for hjælp mod den store, stygge journalist, Anni Staal.

Det tager noget tid, før politiet er i stand til at identificere de fem stærkt mishandlede lig, og da det viser sig, at alle ofrene er pædofile, mødes de med en mur af tavshed og modvilje, når de forsøger at opspore bødlerne, samtidig med at den kulørte presse gør sit for at spænde ben for politiets arbejde i kampen om forsiden og folkets velvilje.

Og her kører handlingen lidt af sporet. De fleste danskere vil sandsynligvis se det som en formildende omstændighed, hvis en søn eller datter tyr til at tage hævn over en pædofil far, men som debatten om katolske præster i øjeblikket viser, er der ikke noget der tyder på, at den brede befolkning går ind for selvtægt i form af grov vold eller endog henrettelse af pædofile. (Og at det skulle være SÅ let at manipulere med gymnasieelever – nej, det kan I heldigvis godt glemme).

Parrets debut er ikke perfekt, men trods sit barske tema er der en vis gammeldags charme over de pludselige skift i synsvinkel, og det er da udmærket med en krimi, som ikke kun byder på et godt plot, men også tager emnet selvtægt op til overvejelse. Og hvem er så svinehunden? Læs bogen og tænk selv.

Svinehunde er spændende og hurtigt læst trods sine 400 sider, men man kan da godt undre sig lidt over, at den på forhånd er solgt til seksten lande.

Bogen er en (let brugt) gave. Tak, Susanne!

Advertisements

About Dorte Hummelshøj Jakobsen

I am a Danish teacher. In my spare time I read, write and review crime fiction.
This entry was posted in Danish, debut, review. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s