>Susanne Staun, Døderummet (2010)

>

 
[So sorry, but Staun – a great Danish favourite of mine – has only been translated into German so far, not English. I keep my fingers crossed that this new series will cross some seas or oceans and hit you too]

Denne thriller er den første i en ny serie om retsmedicineren Maria Krause. Modvilligt følger hun i hælene på sin nære veninde, den nigerianske retskemiker Nkem fra København til landsforvisning i Odense, og det kan naturligvis kun gå galt.

“Da jeg vågnede igen, var alting hvidt: Væggene, loftet, rullebordet, sengetøjet, alt sammen kridhvidt. Men fra en venflon på min håndryg løb en gullig dropslange skråt op til højre for sengen og endte i et metalstativ, hvor en portion mørkerødt blod dråbevist tømte sig i mig.”

Maria Krause er ikke skør på samme måde som profileren Fanny Fiske, men så alligevel. Krause har sine sider, som det noget specielle forhold til voldtægter, fantasidatteren Emilie, og vel også erkendelsen af, at hun gerne skal “behandles lidt hårdhændet for ikke at gå sovende gennem det hele.”

Odense og Krause går ikke specielt godt i spænd, hun er ikke særlig tilfreds med de midaldrende politimænd og obducenter, som omgiver hende, men da noget tyder på, Odense har fået sin egen, meget brutale seriemorder, som går efter helt unge piger, vågner hun op til dåd.

Samtidig følger vi afsnit fra seriemorderens dagbog. Afsnit som viser, at han er ganske skamløs og aldrig har ladet sig nøje. Hvad han har behov for, tager han, med den stærke, intelligente mands ret.
Stauns nye serie byder på spænding, godt krimihåndværk, en interessant hovedperson – og som ventet en sprudlende, respektløs leg med sproget.

Læst for Bogudfordringen for marts: kvindelige, danske forfattere. Bogen var en biblioteksbog.

About Dorte Hummelshøj Jakobsen

I am a Danish teacher. In my spare time I read, write and review crime fiction.
This entry was posted in Danish, review, review 2011, Susanne Staun. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s